Sugoi Origami

Origami:

betekent letterlijk papier vouwen. De kraanvogel is het meest bekende vouwsel en is het symbool van gezondheid, lang leven, trouw en geluk.

Sugoi wordt in Japan geroepen als men iets heel leuk vindt: gááf, fantastisch! 

Toen Anne haar vuurwerk vouwsel aan een Japans meisje liet zien, riep het meisje een paar keer SUGOI! zo is Anne aan de naam van haar origami workshops gekomen!

werknaam  lichtjes   sugoi origami

Sugoi!

Begin jaren ’80 ontdekte Anne Hesseling origami: van een vierkant papier driedimensionale vormen vouwen, fantastisch (sugoi)!

Via de Origami Sociëteit Nederland volgde ze diverse cursussen. Met de verworven kennis om tekeningen te kunnen lezen, nam ze jarenlang een abonnement op het Japans origami tijdschrift NOA. Haar hobby groeide uit tot kunst.

Toen haar partner Aldert van 2013 - 2015 de wereld rondzeilde met de Necton, zeilde Anne regelmatig mee. Zo  bezocht ze in 2015 Japan en vond daar prachtig handgeschept papier. Het daagde haar uit nog mooiere creaties te maken.

Workshops en Wenskaarten

De kaarten die Anne maakt worden verkocht in 't Japans Winkeltje in Amsterdam en in Batsu, de Japanse winkel in Groningen.

Inmiddels geeft Anne met enthousiasme workshops, waar ze groepen lichtsnoeren, lampjes, kraanvogels en nog veel meer, leert vouwen.

Vouwen Cinclus1seniorendag5ortec2

De workshops vinden plaats aan boord van de Boreas zodra het schip klaar is maar kunnen ook op andere locaties worden gehouden.

Inmiddels is een v.o.f. opgericht en tenminste twee keer per jaar geeft Anne een workshop in BATSU de Japanse winkel in Groningen. Jaarlijks is ze één van de docenten van de Summerschool Japanse Kunsten in Het Paleis in Groningen.

*************in verband met de maatregelen rondom de Corona epidimie gaat de Summerschol in 2020 niet door***************

Origami in Tijden van Corona

V1 V2 V3

Speciale arangementen

Voor bedrijven kan een teambuildings activiteit worden georganiseerd met een korte presentatie gevolgd door een workshop. Thema en inhoud kan in overleg worden opgesteld.

Voor vriendinnenmiddagen zijn er diverse mogelijkheden om een onvergetelijke middag te organiseren. Voor meer informatie en overleg kunt u bellen of mailen.

De beginnersworkshop Origami leert je in een halve dag de basisvouwen en meer specifiek hoe je kraanvogels kunt vouwen. Je neemt een kraanvogel van handgeschept Chiyogami mee naar huis plus een zelf gemaakte wenskaart.

Ongeoefende vouw(st)ers zijn welkom op de workshop lichtsnoer vouwen. Hier leer je met een duidelijke handleiding een lichtsnoer met twaalf lampjes maken.

Voor meer ervaren vouwers zijn er workshops voor het vouwen van sierdoosjes of traditioneel Japanse figuren zoals de Daruma, Kokeshi, Maneki Neko of Koinobori.

De echte doorzetters kunnen zich uitleven op minuscuul vouwwerk voor het maken van oorbellen.

Origami is er voor jong en oud!

 

Copyright © 2019. Boreas.