Week 104(april 2021)

We bouwen lustig verder en krijgen nog steeds elke week hulp van Tiddo en Kees. Het stuurrooster is operationeel, de gang wordt steeds verder afgewerkt. We kunnen inmiddels zelf wassen en koken. En af en toe is er zelf tijd om te genieten in de zon op ons dek terras. De eerste planten zijn aangeschaft. De tijd aan de Oosterhaven zit erop, we gaan de komende maanden terug naar Waterhuizen.

In de stad Groningen is het ligplaats-winterseizoen van 1 oktober tot 1 mei. Daarom moeten we uit de Oosterhaven vertrekken. De jachten en de bierboten nemen het nu over.

Een ligplaats in de zomer voor een 38,5 meter lang schip zoeken is niet eenvoudig. Alles afwegende kiezen we om terug te gaan naar scheepswerf Pattje in Waterhuizen. Daar krijgen we tzt een eigen toegangsdeur in het hek en een ligplaats aan de binnenkant aan de nieuw gemaakte steiger.

  

Week 100(maart 2021)

Er wordt hard doorgewerkt aan de basis voorzieningen: het eerste toilet werkt; de schakelkasten voor electra worden opgehangen en de cv ketel gemonteerd en aangesloten. De woonkamer wordt steeds leefbaarder en de slaapkamer is op één wandje na af. We laten deze kant open omdat er een kabelgoot voor electra loopt. Er moeten nog vele kabels gelegd worden zoals bijvoorbeeld voor de boegschroef. Er is een inloopkast waar alle kleding in kan. De dozen die nog niet uitgepakt zijn, zijn weggeborgen in het voorschip en in de badkamer. Deze wordt pas in de zomer aangelegd.

  

Copyright © 2019. Boreas.