Week 134(november 2021)

Als we in de toekomst ergens langer op een plek liggen waar geen stroom aansluiting is, hebben we een probleem. Het antwoord hierop is een generator met voldoende capaciteit om onze moderne electrische keuken te kunne blijven gebruiken. Een kostbare aanschaf. Op en Belgische veilings site staat een nieuwe generator (in de doos) die aan onze eisen voldoet. Heel spannend bieden en zowaar het lukt om deze voor éénderde van de nieuwprijs te kunnen kopen. Een gezellig uitje naar België volgt. Komend voorjaar bouwen we de generator in het voorschip in.

Afwerken is een tijdrovende klus. Van werkruimte naar een knusse slaapkamer; van een gang met afkortzaag en gereedschappen naar een royale hal en het toilet nu helemaal af. De schilderijen zijn veel te lang opgeborgen geweest en een aantal kunnen we weer bewonderen.

Vanaf nu gaan we in het voorschip aan de gang. Het tempo gaat omlaag, reden om niet meer maandelijks een update te geven. Als we iets moois kunnen laten zien, melden we ons weer. Na 134 weken hard werken ronden we de ruwbouw van het schip af. We wonen met veel plezier aan boord en in goed overleg met de havenmeester, genieten we van onze winterplek aan de Oosterhaven.

  

Week 130(oktober 2021)

Op 1 oktober varen we weer naar Groningen. Op de valreep wordt de laatste hand gelegd aan het verfwerk van de buitenkant. zodat de Boreas er nu heel anders uitziet als de vorige keer bij binnenkomst in Groningen. We meren af aan het Eemskanaal tot 1 november, dan gaan we weer in de Oosterhaven liggen.

De maand oktober hard doorgewerkt om het middenschip af te krijgen. Met de naderende winterkou bleek het toch handiger te zijn om ook het achterste deel, het werkhok, te isoleren. Dat voorkomt straks een hoop condens en schellt ook aanzienlijk in de stookkosten! Mee dankzij onze vaste vrijwilligers kunnen we de stuurboordwand afmaken zodat de vloer gelegd kan worden. Eerst dik plastic op de vloer dan de 7cm dikker pir platen en uiteindelijk de PVC vloer.

  

Copyright © 2019. Boreas.