Week 121(augustus 2021)

Deze maand een combinatie van verven en timmeren. Het bovendek en botendek zitten nu in de verf. We werken verder aan de gang: de zijwanden zijn klaar; de louvredeuren voor het electrisch doen we in de winter; het toilet wordt verder afgewerkt. Het metaal van beide masten is nu klaar. We zijn in blijde afwachting van het certificaat.

  

Week 117(juli 2021)

Met het lijste van Register Holland, werken we de puntjes af om de keuring rond te krijgen. De draaiende delen van de hoofdmotor worden voor de veiligheid afgeschermd. De lenspomp van de machinekamer (waar in het lekwater misschien olie en vet terecht kan komen) mag je niet achteloos aan kunnen zetten. We lossen het op met een sleutelkastje. Heel bewust moet je nu gaan pompen. De uitlaat wordt geïsoleerd en bij brand kunnen we de dieseltanks nu aan dek afsluiten. De accupolen zijn nu beschermd en bij de ingang van de twee motorruimten staat dat je niet mag roken en gehoorbescherming moet dragen.

We werken verder aan het middenschip en door de komst van Kees zit een deel van het voorschip netjes in de verf. Na een hete dag gaan we regelmatig zwemmen en soms met het kleine bootje erop uit. 

  

Copyright © 2019. Boreas.